krakersijland

Joris IJland, zang, mondharmonica en toesten bij KrakersIJland an the LococmotivesLocomotives

Joris IJland

Piano/Zang


Daan Krakers, zang, gitaar bij Krakersijland and the Locomotives

Daan Krakers

Gitaar/Zangthe locomotives


Kim Schulte, zang bij KrakersIJLand and the Locomotives

Kim Schulte

Zang


Cas Kaptein, bassist bij KrakersIJland and the Locomotives

Cas Kaptein

Bas


Sam Zimmerman, drummer bij KrakersIJland and the Locomotives

Sam Zimmerman

DrumsKrakersIJland is een muzikaal duo bestaande uit Daan Krakers (gitaar/zang)  en Joris Ijland (piano/zang). Ze spelen met het grootste plezier bluegrass; het vrolijke adhd-broertje van de countrymuziek.

 

Na drie jaren van duo-optredens, werd het verlangen naar een rollende ritmesectie en een derde vocalist steeds groter. Het duurde niet lang of het duo breidde zich uit tot een volledige band: KrakersIJland & The Locomotives.

 

Het verrassende repertoire van KrakersIJland & The Locomotives zit vol met driestemmige koortjes, snelle solo's en zo nu en dan een oude 'traditional'.

 

Naast razendsnelle bluegrass wordt er ook afgewisseld met stijlen als folk, blues en andere rootsmuziek. In hun platenkoffer kun je dan ook Ricky Skaggs, Bruce Hornsby James Taylor en Pokey LaFarge vinden.

KrakersIJland & The Locomotives zijn wonnen in 2015  de "Rob Acda Award" en later dat jaar stonden ze in de grote zaal van de Melkweg, Amsterdam.

 

Eind 2015 namen ze hun debuut EP op in Studio Helmbreker.

 

In 2016 is hun eerste single uitgekomen; 'Beyond The Finish Line'. Een nummer, speciaal geschreven voor topsporter Bob De Jong, die kort daarvoor een punt zette achter zijn succesvolle schaatscarrière. De single ging in première op Radio 538 tijdens 'Evers Staat Op'.

 

Onlangs deden ze voorprogramma's van o.a. Douwe Bob, Michaël Prins en the Bluegrass Boogiemen.